Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Binnenland 16 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Museumpleinbus blijft rijden

Ruim 55.000 basisschoolleerlingen zijn met de Turing Museumpleinbus gratis naar het Rijksmuseum, Van Gogh Museum en Stedelijk Museum gereden. De bus die drie jaar geleden in het leven werd geroepen om alle Nederlandse kinderen de kans te geven kennis te maken met de musea heeft inmiddels zijn duizendste rit gereden.

Samenwerking

De afgelopen jaren is de Turing Museumpleinbus mogelijk gemaakt met financiering van de Turing Foundation. Deze financiering houdt na 2015 op, maar de directies van de drie musea hebben besloten de samenwerking de komende jaren te continueren. „Alle schoolkinderen moeten weten wie Rembrandt, Van Gogh, Mondriaan en Rietveld zijn”, zegt Karin van Gilst, zakelijk directeur Stedelijk Museum, namens de deelnemende musea.

Lees ook: Met opening nieuwe vleugel is het Rijksmuseum eindelijk klaar

„Met dit project nemen we voor scholen de belangrijkste drempel weg om met hun leerlingen onze musea te bezoeken. We bereiken zo heel veel scholen die nog niet eerder in onze musea zijn geweest. Onze toegankelijkheid is met het project substantieel vergroot.”De Turing Museumpleinbus biedt gratis vervoer naar het Museumplein voor leerlingen uit groep zes, zeven en acht van scholen binnen een straal van 60 kilometer rondom Amsterdam.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.