Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 28 nov 2023
Leestijd: 1 minuut

Yeşilgöz herhaalt: VVD niet in centrumrechts kabinet, wel gedogen

VVD-leider Dilan Yeşilgöz blijft erbij dat zij met haar partij niet wil meeregeren, maar dat de liberalen wel gedoogsteun willen leveren aan een kabinet met PVV, NSC en BBB. „Dit is nu het moment om een centrumrechts kabinet mogelijk te maken”, zegt zij.

Yeşilgöz blijft erbij, en volgens haar velen met haar, „dat een pas op de plaats verstandig is” nu de VVD bij de verkiezingen van vorige week 10 zetels heeft verloren. Zij heeft „respect” voor de „verschillende ideeën en inzichten” die mensen hebben over de keuze van de VVD om niet in een kabinet te stappen, ook vanuit haar eigen achterban. „We zijn een brede volkspartij, dus dit hoort erbij.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties