Metro
Metro Nieuws 25 okt 2020 / 09:52 uur

Politie maakt einde aan illegaal feest met ruim 300 bezoekers bij Hilversum

De politie heeft afgelopen nacht een einde gemaakt aan een groot illegaal feest in de bossen van Anna’s Hoeve, vlakbij Hilversum. Naar schatting waren er zo’n driehonderd feestgangers bij elkaar.

Even na 02.00 uur (zomertijd) werd het feest beëindigd door een grote politiemacht. Twee mensen werden aangehouden. Dat meldt de politie. Het gaat om een vrouw die een agent schopte nadat ze gemaand werd om te vertrekken en om de dj die op het feest draaide. De meeste andere bezoekers vertrokken zonder problemen. Een enkeling bleef hangen en zorgde voor overlast.

De politie noemt het feest ‘onbegrijpelijk en onverantwoord’. „Je eigen belang boven anderen”, twittert een agent. „Waar zijn jullie mee bezig?” Na afloop van het feest bleef er een grote hoeveelheid afval achter in het bos. Die moet vandaag nog worden opgeruimd.

„We snappen dat het voor iedereen zware tijden zijn. De coronacrisis duurt nu ruim een half jaar en de huidige cijfers van het RIVM zijn weinig bemoedigend. Nu is wél de tijd om vol te houden, voor elkaar, voor het zorgpersoneel, maar ook voor de horeca en evenementen die we nu zo missen”, schrijft de politie Hilversum op Facebook.

Naarden

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ook een illegaal feest beëindigd bij Naarden. Daar waren zo’n 150 feestgangers op afgekomen. Nadat de locatie was ontruimd bleef ook daar veel rommel achter.

Lees ook: Agent (28) overleden door aanrijding op A270 in Brabant

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Politie maakt einde aan illegaal feest met ruim 300 bezoekers bij Hilversum
Sluiten