Metro
Metro Nieuws 23 aug 2020 / 11:49 uur

Dertien feestgangers komen om bij vlucht voor politie in Peru

Toen feestgangers in Peru in paniek op de vlucht sloegen voor de politie, zijn er zeker dertien feestgangers om het leven gekomen. Het feest vond zaterdagavond plaatselijke tijd plaats. 23 mensen zijn gearresteerd, meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken.

De politie was naar het café aan de rand van de hoofdstad Lima gekomen na klachten van de buren. Daar troffen in een café zo’n 120 feestgangers aan. Zulke grote bijeenkomsten zijn verboden in Peru, om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Vertrapt vanwege drukte

Toen de politie het gebouw binnen wilde gaan, probeerden de gasten te ontsnappen via de enige uitgang. Daarbij werden velen onder de voet gelopen en vertrapt. Naast de dertien mensen die omkwamen, raakten ook drie gasten en drie agenten gewond. Het ministerie ontkende berichten dat de politie traangas heeft gebruikt en dat een deel van de slachtoffers was gestikt.

In Peru zijn tot nu toe 585.236 infecties met het coronavirus vastgesteld en zijn 27.453 mensen aan COVID-19 bezweken. Volgens de statistieken van de Johns Hopkins Universiteit in de VS staat Peru wereldwijd op de zesde plaats wat betreft het aantal besmettingen en op de negende plek qua sterfgevallen. Onlangs zijn de coronamaatregelen opnieuw aangescherpt na een toename van het aantal besmettingen.

Lees ook: Zus Trump noemt broer ‘wreed’ en ‘gewetenloos’ in opnames

Reageer op artikel:
Dertien feestgangers komen om bij vlucht voor politie in Peru
Sluiten