Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 3 mei 2020
Leestijd: 1 minuut

‘Instellingen die coronavaccins maken mikpunt cybercrime’

Samen strijden tegen het coronavirus. Dat gegeven is nog niet overal doorgedrongen, zo blijkt. Zo zijn belangrijke Britse instanties die zich richten op het maken van een vaccin het mikpunt van cyberaanvallen.

Volgens The Mail On Sunday zijn de aanvallen te herleiden naar Iran en Rusland. Het doel van de aanvallen zou zijn het achterhalen van informatie over hoe het Verenigd Koninkrijk het virus bestrijdt. De aanvallen zouden nog geen resultaat hebben gehad.

Aanvallen bestrijden

Het Britse Nationaal Cyber Security Centrum heeft afkeer uitgesproken tegen de aanvallen en zegt alles in het werk te stellen om te voorkomen dat ze in de toekomst wel geslaagde aanvallen uitvoeren. Naar verluidt hebben de Britse veiligheidsdiensten hier al eerder voor gewaarschuwd.

Tobias Ellwood (foto), voorzitter van het comité dat toezicht houdt op het ministerie van Defensie, is eveneens niet te spreken over de aanvallen. Hij stelt dat Groot-Brittannië „niet moet aarzelen om gepast wraak te nemen. De wereldwijde afleiding die Covid-19 biedt, vormt de perfecte kans om cyberaanvallen uit te voeren. Vooral als de prijs van een vaccin hoog is."

WHO

De Britse instanties zijn niet de eerste die in deze crisis onder vuur komen te liggen van de cybercrime. Eerder werden er al aanvallen gedetecteerd op de WHO (World Health Organisation). Dat ging naar verluidt ook om Iraanse hackers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.