Metro en ANP
Metro en ANP Entertainment 3 mei 2020 / 11:44 uur

Cassette met nummer Paul McCartney en Ringo Star onder de hamer

Enorm fan van The Beatles? Check dan onder je matras en in je oude sok of je er nog een groot geldbedrag hebt liggen. Op 19 mei gaat er namelijk een cassettebandje met een nummer van Paul McCartney en Ringo Starr onder de hamer.

Dat is om meerdere redenen een uniek object. Niet alleen omdat de cassettebandjes bij velen uit het geheugen zijn verdwenen, er staat een nummer op dat Starr en McCartney samen schreven. En dat gebeurde nog nooit, meldt The Daily Mail. De track is ook nog eens ongepubliceerd.

Album van Ringo

Een demo van het nummer Angel in Disguise werd voor het soloalbum van Ringo Starr in 1992 opgenomen, maar heeft de plaat uiteindelijk niet gehaald. Op het aangeboden cassettebandje staan twee versies van het nummer, eentje waarop Sir Paul zingt en een andere versie waarin Sir Ringo de vocalen verzorgt.

De Luxemburgse oud-dj Tony Prince heeft een deel van zijn collectie, waaronder het cassettebandje, aangeboden bij online-veilinghuis Omega Auctions. De verwachting is dat het veilingstuk zo’n 20.000 pond (omgerekend ongeveer 22.500 euro) zal opleveren. Een kwart van de opbrengst zal worden gedoneerd aan het NHS Charities Together Covid-19 Urgent Appeal-fonds.

Dure memorabilia

Het is niet de eerste keer dat er Beatles-objecten worden geveild. Vooral de items van wijlen John Lennon leveren honderdduizenden euro’s op. In juni 2016 ging er een shirt met bloedvlekken van de legendarische Beatle onder de hamer. Er werd 37.000 euro betaald. Het shirt had eigenlijk een waarde van 8000 euro. Het shirt werd overigens niet door Lennon zelf gedragen, maar bevlekt tijdens de moord op de muzikant in 1980.

Eerder dat jaar werd er ook een haarlok van Lennon geveild. De lok die in 1967 werd afgeknipt, leverde ruim 31.000 dollar op. De koper kreeg er ook nog een aantal krantenartikelen uit die tijd over Lennons nieuwe kapsel bij. Twee gitaren van de muzikant brachten in de afgelopen jaren 480.000 euro en 2,2 miljoen euro op. Een orgel van Lennon ging ooit voor 189.000 euro onder de hamer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Cassette met nummer Paul McCartney en Ringo Star onder de hamer
Sluiten