Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 29 apr 2020 / 19:44 uur

Woede na verbod op optredens bij verzorgingstehuizen

Ouderen mogen hun verzorgstehuizen niet uit vanwege de coronacrisis. Regelmatig komt er een artiest langs om op te treden, maar in Noord-Holland mag dat niet meer.

De veiligheidsregio Noord-Holland-Noord heeft een verbod afgekondigd als het gaat om muziekoptredens bij verzorgingstehuizen. Vanuit verschillende kanten wordt er flink boos gereageerd op dit besluit. Berichten die ook bij de veiligheidsregio binnen zijn gekomen.

Worsteling

De veiligheidsregio heeft inmiddels gereageerd op de ontstane ophef. „We zien veel onbegrip en boze reacties over het bericht dat muziekoptredens bij verzorgingshuizen niet zijn toegestaan. Wij zijn hiervan geschrokken. Voor ons is dit ook een worsteling."

„We willen natuurlijk voorkomen dat ergens toeloopjes en drukte ontstaan, want daardoor kan het virus zich verspreiden", zo verklaart de veiligheidsregio Noord-Holland. „Je kunt je voorstellen dat optredens in de openlucht veel publiek trekken, dat is de reden dat ze in z’n algemeenheid niet mogen."

Mogelijkheden

Toch is er kans op verandering. „Tegelijk begrijpen we dat wat afleiding en vrolijkheid voor bewoners van verzorgingshuizen in deze moeilijke tijd heel belangrijk is. Daarom bekijkt de voorzitter van de veiligheidsregio, in het overleg met zijn collega-burgemeesters, morgenochtend naar wat er mogelijk is voor deze mensen."

Reageer op artikel:
Woede na verbod op optredens bij verzorgingstehuizen
Sluiten