Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 29 apr 2020 / 20:03 uur

Woning bondspresident Oostenrijk ontruimd om bommelding

Vanwege een bommelding is woensdag in Wenen een deel van de Hofburg tijdelijk ontruimd geweest. Daar is onder meer de ambtswoning van de Oostenrijkse bondspresident Alexander Van der Bellen gevestigd.

Er is geen explosief gevonden en het voormalige keizerlijke paleis is weer vrijgegeven, aldus de politie. De bommelding werd gedaan per e-mail. Volgens een regeringswoordvoerder is Van der Bellen direct na de dreiging in veiligheid gebracht. De bondspresident was op dat moment thuis.

Niets gezonden

Speciale snuffelhonden hebben het gebied doorzocht, maar troffen niets aan. „Alle sluitingen kunnen worden opgeheven", aldus de politie op Twitter. Wie verantwoordelijk is voor de bommelding is onduidelijk.

De Hofburg is een toeristische trekpleister waar het normaal gesproken krioelt van de mensen. Sinds vorige maand is het vanwege het coronavirus rustig in en rond het complex, dat vol staat met historische gebouwen. Naast de ambtswoning van de bondspresident zit daar ook het Lagerhuis van het Oostenrijkse parlement en het hoofdkantoor van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE).

Reageer op artikel:
Woning bondspresident Oostenrijk ontruimd om bommelding
Sluiten