Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 11 apr 2020 / 16:52 uur

VS telt meer Covid-19 doden dan Italië

VS overstijgt Italië in aantal doden ten gevolgen van Covid-19.

De Verenigde Staten tellen nu de meeste doden door het nieuwe coronavirus. Dat stellen Bloomberg News en de Johns Hopkins University op basis van de meest recente cijfers. Het land is met tenminste 19.563 doden Italië voorbijgestreefd en geldt volgens hen nu als het epicentrum van de pandemie.

Gouverneur Andrew Cuomo van New York maakte zaterdagmiddag 783 nieuwe sterfgevallen door het longvirus bekend. Daardoor komt het dodental in de staat New York nu op 8627.

Wereldwijd

Daarmee overstijgen de VS Italië, dat tot vrijdag qua doden het zwaarst getroffen land ter wereld was. Italië registreerde zaterdag 619 nieuwe sterfgevallen, liet een regeringswoordvoerder weten, waardoor het totaal nu op 19.468 komt.

Spanje staat wat betreft dodelijke slachtoffers op de derde plaats met 16,353 sterfgevallen door het longvirus. De bevolking van de VS is vijf keer zo groot als die van Italië en zeven keer zo groot als die van Spanje.

Wereldwijd zijn er meer dan 1,6 miljoen bewezen besmettingen met corona en is het dodental de 103.000 gepasseerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
VS telt meer Covid-19 doden dan Italië
Sluiten