Loren Snel
Loren Snel Nieuws 11 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

Respect voor coronamaatregelen op zonnige zaterdag

Het was een zonnige zaterdag. Toch hebben we ons in de aanloop naar Pasen zonder veel problemen aan de coronamaatregelen gehouden.

De veiligheidsregio’s zijn over het algemeen tevreden met hoe de maatregelen tegen het coronavirus zaterdag zijn nageleefd. „Ja, het was wat drukker bij een aantal woonboulevards en tuincentra, maar dat is niet raar met het paasweekend voor de boeg", zegt Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad en burgemeester van Nijmegen.

Bruls zegt dat het voor winkels die zich aan de maatregelen houden, zoals een maximaal aantal klanten, drukte geen probleem hoeft te zijn. Ook het aantal Duitsers dat naar Nederland afreisde, bleef overzichtelijk en leverde geen problemen op.

Respect voor coronamaatregelen op zonnige zaterdag
Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad en burgemeester van Nijmegen

Jongeren

„Waar nog wel een zorg zit, is bij de jongeren: die komen nog regelmatig bijeen in een groep. Dat is écht niet de bedoeling", zegt Bruls. „Een samenkomst is verboden en ook voor de jeugd geldt, net als voor iedereen: blijf zoveel mogelijk thuis en áls je al naar buiten gaat, denk dan aan die anderhalve meter afstand."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.