Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 24 apr 2020 / 07:48 uur

Trump suggereert desinfectiemiddel te injecteren

De Amerikaanse president Donald Trump denkt dat het coronavirus misschien kan gestopt worden door een desinfectiemiddel te injecteren. Hij zei dat tijdens zijn dagelijkse persconferentie. Experts waarschuwen dat dat gevaarlijk is.

Onderzoekers van de Amerikaanse overheid concluderen dat het virus binnen enkele minuten wordt gedood door gebruik van een desinfectiemiddel als bleekmiddel. Dat zei William Bryan, wetenschappelijk adviseur binnen het ministerie van Binnenlandse Veiligheid, op de persconferentie in het Witte Huis. „Het desinfectiemiddel schakelt het in een minuut uit", reageerde Trump. „Is er een manier waarop we zoiets kunnen doen door het te injecteren? Bijna als een schoonmaak."

„Dat klinkt als een interessante test”, voegde de president daar aan toe. Experts waarschuwden na Trumps opmerkingen die niet in de praktijk te brengen. „Bleekmiddel inhaleren zou het allerergste voor de longen zijn", zei John Balmes, een longarts uit San Francisco. „Niet eens een lage hoeveelheid is veilig. Het is een totaal ridicuul concept."

UV-licht

De onderzoekers concludeerden ook dat het nieuwe coronavirus minder lang overleeft op oppervlaktes als deurklinken wanneer het wordt blootgesteld aan zonlicht, hitte en vochtigheid. „Onze meest opvallende waarneming tot nu toe is het krachtige effect dat zonlicht lijkt te hebben op het doden van het virus, zowel op oppervlakken als in de lucht", zei Bryan. „We hebben een vergelijkbaar effect gezien bij zowel temperatuur als vochtigheid, waarbij het verhogen van de temperatuur en vochtigheid of beide over het algemeen minder gunstig is voor het virus."

President Donald Trump opperde na afloop van de presentatie van Bryan de mogelijkheid coronapatiënten bloot te stellen aan UV-licht. „Ik denk niet dat dat is gecheckt", zei hij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Trump suggereert desinfectiemiddel te injecteren
Sluiten