Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 5 apr 2020 / 08:15 uur

Britse koningin steekt volk hart onder de riem in coronacrisis

De Britse koningin Elizabeth gaat haar onderdanen een hart onder de riem steken. Zondagavond wordt een speciale televisietoespraak van de Queen uitgezonden waarin ze zal ingaan op de coronacrisis.

De speech is voor het Britse volk en de inwoners van de landen van het Gemenebest van Naties. De toespraak is al op genomen en zal via de radio en sociale media te volgen zijn.

Een deel van de toespraak is door Buckingham Palace al vrijgegeven. Hierin vertelt de 93-jarige Elizabeth dat de coronacrisis zal laten zien dat de huidige generatie Britten net zo sterk is als voorgaande generaties. Ook spreekt de koningin haar bewondering uit voor het zorgpersoneel en andere werkenden die het land draaiende houden.

Eerdere videoboodschappen

Afgezien van de jaarlijkse kersttoespraak kwam het pas vier keer eerder voor dat de Queen, die al 68 jaar regeert, het volk in een speciale videoboodschap toesprak. Dat gebeurde eerder tijdens de Golfoorlog in 1991, bij het overlijden van prinses Diana (1997) en Elizabeth’s moeder (2002) en tijdens haar diamanten jubileum in 2012.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Britse koningin steekt volk hart onder de riem in coronacrisis
Sluiten