Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 16 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

Bijna miljoen coronagevallen in Europa, meer dan 84.000 doden

Het aantal Europese coronagevallen bedraagt nu bijna een miljoen. Daarmee heeft Europa iets minder dan de helft van de gevallen wereldwijd, meldt directeur Hans Kluge van de wereldgezondheidsorganisatie WHO. 

Er zijn inmiddels al meer dan 84.000 Europeanen aan het virus bezweken. Volgens de WHO is het aantal vastgestelde besmettingen in Europa de afgelopen tien dagen verdubbeld. De komende weken zijn „cruciaal" voor Europa wat betreft het vervolg van de crisis. Landen die maatregelen versoepelen moeten er zeker van zijn dat verdere verspreiding van het virus onder controle is, zegt Kluge.

De meeste landen kondigden de afgelopen dagen aan hun beperkende maatregelen te verlengen. Toch zijn er al landen die juist versoepelingen doorvoeren, zoals Oostenrijk en Denemarken.

Recordaantal doden in België

In België werd de afgelopen 24 uur een recordaantal sterfgevallen gerapporteerd sinds de uitbraak van het coronavirus. Er werden 127 overlijdens in de ziekenhuizen gemeld. In de verpleeghuizen stierven 289 mensen, vermoedelijk aan Covid-19.  Een ander persoon overleed op een andere locatie.

Spanje nadert 20.000 doden

In Spanje staat het dodental als gevolg van het coronavirus donderdag op 19.130. Dat zijn 551 sterfgevallen meer dan woensdag. Verder zijn 182.816 besmettingsgevallen bekend, aldus de autoriteiten.

Spanje behoort samen met Italië en Frankrijk tot de zwaarst getroffen landen in Europa.

Duitsland

In Duitsland zijn inmiddels bijna 3600 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Er zijn nu 130.450 besmettingen met Covid-19 vastgesteld. Dat zijn er bijna 2900 meer dan de dag ervoor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.