Metro
Metro Entertainment 16 apr 2020 / 11:23 uur

Kanye West openhartig over alcoholprobleem

Kanye West (42) doet een boekje open over zijn alcoholmisbruik. De rapper begon zijn dag regelmatig met wodka gemixt met sinaasappelsap en omschrijft zichzelf als „functionele alcoholist".

Dat vertelt hij in een interview met mannenblad GQ Magazine. „Op een ochtend werkte ik op kantoor aan de nieuwe collectie (van zijn modemerk Yeezy) en er stond wodka in de koelkast. Ik wilde opstaan en wat pakken, voor het drankje dat ik overdag altijd maakte. Maar ineens dacht ik: jij gaat mij vandaag niet verslaan, duivel. Ik heb sindsdien geen druppel meer gedronken.” Dat moment zorgde voor een ommekeer bij de man van Kim Kardashian.

Hollywood

West noemt ‘Hollywoord’ als een van de redenen voor zijn drinkgedrag. „Alle ‘award shows’ zorgden bij mij voor alcoholmisbruik. Het was de enige manier om shows vol te houden.” De artiest heeft ondertussen al een tijd geen alcohol meer gedronken. Ondanks dat heeft hij niet eerder toegeven dat hij een probleem had. „Ik heb nooit geweten dat ik een functionele alcoholist was.”

De beroemdheid vertelt ook dat hij opkijkt van het feit dat het publiek zijn drankprobleem niet opmerkte „Mensen hebben me een gek genoemd. Mensen hebben me allerlei dingen genoemd, maar nooit een alcoholist. Terwijl ik ’s ochtends sinaasappelsap met Grey Goose (een wodka merk) dronk.” West vertelt niet langer te willen „zondigen tegen God” en zegt dat hij zijn levensstijl voorgoed heeft veranderd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Kanye West openhartig over alcoholprobleem
Sluiten