Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 23 mrt 2020

Van der Valk en Fletcher gaan coronapatiënten onderbrengen

Hotelketens Van der Valk en Fletcher bieden locaties aan voor onder meer het opvangen van coronapatiënten. Het gaat dan om patiënten die „te goed zijn voor het ziekenhuis en te slecht voor thuis", zegt de woordvoerder van het coronacentrum dat nu wordt voorbereid in een Van der Valk-hotel in Urmond (Limburg).

Het coronacentrum is een initiatief van huisartsen, thuiszorgorganisaties en ziekenhuizen in de regio. Momenteel wordt hard gewerkt om het coronacentrum zo snel mogelijk klaar te maken. Het is de bedoeling dat er in het hotel in Urmond tijdelijk tientallen patiënten gaan verblijven, waarschijnlijk kunnen ze daar morgen terecht. Huisartsen kunnen er mensen heen sturen die ernstige klachten hebben, maar niet naar de intensive care hoeven.

Fletcher Hotels

In het Van der Valk hotel slapen op dit moment geen gasten meer, personeel is nog wel aanwezig. Er wordt met de hotelketen overlegd over een goede oplossing voor hen. Het coronacentrum roept mensen met zorgervaring op om zich te melden als vrijwilliger.

Ook Fletcher Hotels is druk bezig met het organiseren van zorgopvanglocaties. Volgens topman Rob Hermans gaat het om zorglocaties voor coronapatiënten, zorglocaties voor ouderen die geen corona hebben, en locaties voor ziekenhuispatiënten zonder corona. „Wij zijn daarover in gesprek met veiligheidsregio’s, ziekenhuizen en zorginstellingen in het hele land. Wij hebben draaiboeken liggen waarmee we binnen 24 uur een zorgcentrum kunnen inrichten. Die zijn in Limburg, Brabant en de regio Nijmegen al in voorbereiding. Verwacht wordt dat de eerste patiënten deze week inchecken."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Van der Valk en Fletcher gaan coronapatiënten onderbrengen
Sluiten