Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 26 mrt 2020
Leestijd: 1 minuut

Tien dode dieren na brand Beekse Bergen, vermoedelijk brandstichting

Door een brand in Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek zijn tien dieren om het leven gekomen. Het gaat om antilopes: acht impala’s en twee koedoe’s. De politie gaat uit van brandstichting. De brand woedde in de nacht van woensdag op donderdag.

De dode dieren werden donderdagochtend ontdekt toen de verzorgers begonnen aan hun ronde. Twee buitenverblijven zijn volledig afgebrand. In verband met de kou moesten de impala’s en koedoe’s binnen overnachten.

Ongedeerde dieren

Ook de verblijven van andere dieren, zoals de cheeta’s en de nijlgaus, zijn getroffen door de brand. „Deze dieren zijn gelukkig ongedeerd gebleven. Iedereen is verdrietig en verbijsterd door deze gebeurtenis.”

„We tasten in het duister over de toedracht van de brand", meldt een woordvoerder. „De politie heeft de bewakingsbeelden in het bezit en wij moeten vooral de verzorgers bijstaan, die enorm zijn geschrokken."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Tien dode dieren na brand Beekse Bergen, vermoedelijk brandstichting
Sluiten