Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 26 mrt 2020 / 21:44 uur

Canada wil geen Amerikaans leger aan de grens

De Canadese regering wil niet dat de Verenigde Staten troepen naar de grens sturen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

„Dat is een compleet overbodige stap die in onze ogen schadelijk zou zijn voor onze relatie”, zei vicepremier Chrystia Freeland volgens het Canadese CBC News. Freeland neemt een groot deel van de honneurs waar voor Justin Tradeau, die vanwege het coronavirus in thuisisolatie zit.

De VS overwegen volgens een ingewijde ongeveer 1000 manschappen te stationeren op zo’n 25 kilometer van de grens tussen de buurlanden. Die moeten met sensoren in de gaten gaan houden of mensen illegaal de grens oversteken. Het is volgens een andere bron van CBC niet de bedoeling dat de militairen ook daadwerkelijk mensen gaan oppakken.

Fel tegen

De regering van Canada zit echter niet te wachten op de komst van de Amerikaanse troepen bij de bijna 8900 kilometer lange grens. „Canada is fel tegen dit Amerikaanse voorstel en dat hebben we onze Amerikaanse collega’s ook heel duidelijk laten weten", aldus Freeland.

De Verenigde Staten is sinds donderdag het land met de meeste geregistreerde besmettingen. Het land zit nog net niet aan de 82.000 en dat zijn er zevenhonderd meer dan China, waar het coronavirus begon.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Canada wil geen Amerikaans leger aan de grens
Sluiten