Metro
Metro Nieuws 25 mrt 2020 / 07:09 uur

Scholen waarschijnlijk ook na 6 april nog dicht

De scholen in Nederland blijven zeer waarschijnlijk ook na 6 april nog dicht. Dit hangt af van een belangrijk onderzoek van het RIVM naar het coronavirus. 

De resultaten van dit onderzoek zijn mogelijk niet op tijd beschikbaar, maar Minister Slob van Onderwijs wil voor zijn besluit over een eventuele heropening wel de resultaten van een RIVM-onderzoek afwachten. Dat vertelde Slob dinsdagavond in de talkshow Op1. 

Besmettelijkheid kinderen

„Als duidelijk wordt dat het rapport pas na 6 april zal verschijnen, dan zal de maatregel om de scholen nog niet te openen verlengd worden tot een latere datum", zei Slob.

Het RIVM-onderzoek is gericht op de rol van kinderen en jongeren bij de verspreiding van het coronavirus en wordt gehouden onder honderd gezinnen met coronapatiënten. Het gaat om gezinnen verspreid over het hele land. De resultaten moeten meer duidelijkheid gaan geven over de besmettelijkheid van kinderen.

Meer duidelijkheid

Het onderzoek is pas dinsdag van start gegaan en duurt nog zeker zes weken, zegt Slob. Hij hoopt woensdag van het RIVM te horen wanneer het onderzoek precies klaar is. Daarna kan hij scholen en ouders meer duidelijkheid geven.

Reageer op artikel:
Scholen waarschijnlijk ook na 6 april nog dicht
Sluiten