Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 25 mrt 2020 / 06:29 uur

Bezorgd om kwetsbare mensen? Rode Kruis biedt hulp

Ouderen en mensen uit kwetsbare groepen kunnen er in deze coronacrisis alleen voor staan. Daarom komt het Rode Kruis woensdag met een nieuw initiatief om kwetsbare mensen de helpende hand te bieden.

Het Rode Kruis roept alle Nederlanders op om kwetsbaren bij hen te melden. Hulpverleners van het Ready2Helpnetwerk komen na aanmelding in actie om te helpen of om een luisterend oor te bieden.

Bij het Rode Kruis zijn 20.000 hulpverleners en ruim 70.000 Ready2Helpers aangesloten om de kwetsbare groepen directe hulp te bieden.

Let op elkaar

Mensen kunnen ouderen, chronisch zieken of andere kwetsbare mensen in thuisisolatie aanmelden via de website van het Rode Kruis. Mensen kunnen ook zelf om hulp vragen via de Rode Kruis Hulplijn (070-4455888). Dit nummer is afgelopen week al meer dan 12.000 keer gebeld, bijvoorbeeld door mensen die boodschappen of medicijnen nodig hebben maar hun huis niet uit kunnen of durven.

Niet alleen

Familieleden of vrienden proberen misschien wel via de telefoon of het internet contact te houden met kwetsbaren, maar dat lost vaak niet alle problemen op. Niet iedereen is zelf in staat om mensen te helpen.

„Als je tante in Assen woont en jij in Vlissingen, kunnen we ons goed voorstellen dat je het fijn vindt als iemand haar de komende tijd een klein beetje in de gaten houdt", legt directeur Marieke van Schaik van het Rode Kruis uit. „Of als jij zelf ziek bent, maar je je toch ook zorgen maakt over die buurman met een lichamelijke beperking een paar huizen verderop. Als Rode Kruis helpen we in deze noodsituatie graag. We kunnen deze mensen laten merken dat ze er in deze nare situatie niet alleen voor staan."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Bezorgd om kwetsbare mensen? Rode Kruis biedt hulp
Sluiten