Metro
Metro Nieuws 13 mrt 2020 / 12:47 uur

Ook streep door Grand Prix Bahrein en Vietnam

Dat de Grand Prix van Australië niet doorgaat vanwege het coronavirus, werd vrijdagochtend al bekend. Nu is er ook een streep gezet door de volgende twee races in Bahrein en Vietnam.

In een statement zegt de Formule 1 dat de organisaties van de Grands Prix van Bahrein en Vietnam in goed overleg met de lokale autoriteiten hebben besloten de tweede en derde race van het jaar tot nader order uit te stellen. „Het besluit is genomen om de gezondheid van alle betrokken partijen te waarborgen nu het coronavirus om zich heen grijpt."

Eerder al werd de GP van China geschrapt. De eerste race die nu op de kalender staat, is op 3 mei op het circuit van Zandvoort. Over het doorgaan van de Grote Prijs van Nederland heeft de organisatie van de Formule 1 nog geen uitlatingen gedaan. „Er wordt regelmatig gekeken of die datum nog haalbaar is", laat de organisatie weten.

Protest

Het leek er lange tijd op dat het racespektakel in Australië wel door zou gaan, maar kort voor de aanvang van de eerste vrije training, werd de Grand Prix gecanceld.

Ondanks alle corona hectiek reisden de Formule 1-teams toch af naar Melbourne. De lokale bevolking protesteerden tegen de race. Het bleef spannend of Grand Prix door zou gaan. Het officiële besluit voor annulering volgde vlak voordat de raceactiviteit in Melbourne vrijdag begonnen.

De FIA, Formule 1 en lokale autoriteiten krijgen veel kritiek voor de aanpak rondom de corona-kwestie. Vlak voordat de Formule 1 en de FIA het nieuws naar buiten brachten waren veel aanwezigen al hun koffers aan het pakken. Van Max Verstappen en andere coureurs was vrijdagochtend niets meer te zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ook streep door Grand Prix Bahrein en Vietnam
Sluiten