Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 30 mrt 2020
Leestijd: 1 minuut

Honden getraind om COVID-19 op te sporen

Alle mogelijke hulp is nodig om de verspreiding van het coronavirus te stoppen. Daarom worden honden nu als test getraind COVID-19 te kunnen vinden.

Het Britse Medical Detection Dogs werkt momenteel samen met de London School of Hygiene and Tropical Medicine om te testen of deze dieren opnieuw kunnen worden opgeleid. Zo ja, dan gaat het erom dat de honden een snelle diagnose ‘van buitenaf’ kunnen stellen. Eerder heeft de organisatie al viervoeters met succes opgeleid om andere ziekten op te sporen.

Honden getraind om COVID-19 op te sporen

Iedereen screenen

„Het doel is dat honden iedereen kunnen screenen, ook diegenen die geen ziekteverschijnselen hebben”, zegt Claire Guest, oprichter en CEO van Medical Detection Dogs. „Zij moeten ons vertellen of het nodig is of iemand wordt.”

Honden getraind om COVID-19 op te sporen

Volgens het bedrijf worden de honden getraind om corona op dezelfde manier op te sporen als zij dat doen bij mensen met kanker, Parkinson en bacteriële infecties. Zij ‘snuiven’; dat als het ware op. Eenmaal getraind, zouden de honden kunnen worden gebruikt om te controleren of reizigers die een land binnenkomen besmet zijn met het coronavirus. Ook zouden zij kunnen worden ingezet in andere openbare ruimtes.

Het opleiden van de honden duurt ongeveer zes weken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Honden getraind om COVID-19 op te sporen
Sluiten