Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 30 mrt 2020
Leestijd: 1 minuut

Huisartsen krijgen er eenmalig tien euro per patiënt bij

Huisartsen krijgen er eenmalig tien euro per patiënt bij, een tegemoetkoming vanwege de coronacrisis. Dat meldt de landelijke huisartsenvereniging (LHV).

„De gemaakte afspraken zorgen voor voldoende financiële armslag voor huisartsenpraktijken en huisartsenposten om met het hele team door deze crisis te komen”, aldus de doktersclub, na overleg met onder meer de Nederlandse Zorgautoriteit en Zorgverzekeraars Nederland.

Lege wachtkamers

De wachtkamers zijn volgens een woordvoerder veel leger omdat mensen juist nu niet naar de dokter willen of kunnen. Dat betekent minder inkomsten. Dat laatste dreigt ook speciaal voor huisartsen die in buurten werken waar normaal gesproken veel toeristen komen of waar veel expats wonen, die nu afwezig zijn. Bij grote nood kunnen ze zich melden bij de verzekeraar, voor een oplossing op maat.

Huisbezoek

Ook krijgen de huisartsen een veel hogere vergoeding per huisbezoek aan een (vermoedelijke) coronapatiënt, omdat dit extra voorbereidingen vergt, zoals de aanschaf en het aantrekken van beschermende kleding. Verder ontvangen dokters die extra op huisartsenposten worden ingeroosterd vanwege de coronacrisis een opslag van 15 euro per uur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.