Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 7 mrt 2020 / 21:52 uur

Groot deel Italië op slot om coronavirus

Een groot deel van Italië gaat op slot om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Het gaat om de hele regio Lombardije en elf provincies in de omliggende regio’s.

Dat melden Italiaanse media. Een deel van de gebieden staat momenteel al onder quarantaine, dat zijn de zogenoemde ‘rode zones’. De nieuwe nationale noodmaatregelen treden naar verwachten zaterdagavond of zondag in werking.

Afgesloten

Zo’n zone sluit het gebied geheel af van de buitenwereld. Mensen mogen de gebieden niet in of uit, behalve in geval van nood. Scholen, gymzalen, zwembaden, wellnesscentra, musea, culturele centra, bioscopen, theaters en skigebieden zijn gesloten. Winkelcentra zijn alleen open van maandag tot vrijdag. De verloven voor alle gezondheidswerkers worden ingetrokken. De maatregelen gelden tot ten minste 3 april.

In de hele regio Lombardije wonen tien miljoen mensen. De belangrijkste stad in de regio is Milaan. Tot nu toe had Italië elf dorpen met een gezamenlijke bevolking van 50.000 mensen in de regio Lombardije en delen van het gebied rond Venetië in quarantaine geplaatst.

Zaterdagavond werd bekend dat het aantal in Italië geconstateerde gevallen van het nieuwe coronavirus was gestegen tot 5883. In totaal zijn 233 mensen overleden. Van alle patiënten zijn er 589 volledig hersteld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Groot deel Italië op slot om coronavirus
Sluiten