Metro
Metro Nieuws 9 mrt 2020 / 13:19 uur

Elon Musk wil elke drie dagen raket voor Mars

Ondernemer Elon Musk heeft grote plannen. De SpaceX-baas wil elke 72 uur een herbruikbare raket produceren om naar Mars te kunnen sturen om zo de planeet te koloniseren.

Verslaggever Eric Berger van de Amerikaanse techsite Ars Technica ging langs bij het bedrijf in Texas. Uit zijn reportage blijkt dat de firma binnenkort elke 72 uur een nieuwe raket kan afleveren.

Meer fabrieken

Berger ging onder andere langs bij Musk zelf om verhaal te halen. De CEO riep namelijk al eerder dat hij in 2050 een miljoen mensen op de rode planeet wil hebben. Dat wordt best een uitdaging: uit berekeningen blijkt dat daarvoor duizend vluchten per jaar nodig zijn. Die paar extra raketten kan Musk dus wel gebruiken.

Om die reden heeft Musk zijn bedrijf ook flink uitgebreid: er zijn 225 nieuwe mensen aangenomen om een fabriek te bouwen. „Hij wilde weten waarom de Starship fabriek niet constant te horen was", schrijft Berger. „Waarom de stalen platen niet werden gelast tot brandstoftanks, waarom de raketten niet in elkaar werden gezet en waarom dingen niet zo snel gingen als hij wil."

Ambitieuze plannen

Drie jaar geleden liet Musk zijn ambitieuze plannen ook al horen, in 2022 wil hij twee vrachtschepen naar Mars sturen. Twee jaar later moeten er nog twee vrachtschepen én twee schepen met menselijke kolonisten die kant op.

Het is niet helemaal blinde ambitie, Musk legt uit dat er duurzame en stabiele instrumenten moeten worden gebouwd als we op twee planeten willen leven. Als schepen met voorraad worden vertraagd, zullen de bewoners van Mars toch moeten kunnen overleven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Elon Musk wil elke drie dagen raket voor Mars
Sluiten