Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 9 mrt 2020
Leestijd: 1 minuut

Besmettingen coronavirus Nederland gestegen naar 321

Het aantal vastgestelde besmettingen met het nieuwe coronavirus in Nederland is gestegen naar 321. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maakte het nieuwe cijfer maandag bekend.

Van de GGD’en heeft het instituut maandag 56 nieuwe meldingen binnengekregen. In Noord-Brabant hebben de meeste mensen het virus opgelopen: 134. Utrecht volgt met 52 patiënten.

Geen nieuwe sterfgevallen

Er zijn geen meldingen over nieuwe sterfgevallen. Tot nog toe zijn in ons land drie mensen die het virus hadden, overleden. Twee waren 86 jaar, een was 82 jaar.

Gevaarlijk voor ouderen

Uit Chinees onderzoek werd eerder al duidelijk dat het virus gevaarlijker is voor ouderen dan voor jongeren. Van de patiënten onder de veertig jaar overlijdt vrijwel niemand; mensen van tachtig jaar en ouder lopen het grootste risico. Voor de meeste mensen verloopt de ziekte COVID-19 mild. Het lijkt op griep of verkoudheid. In ernstigere gevallen krijgen patiënten longontsteking.

Van bijna de helft van de Nederlandse patiënten is vastgesteld dat ze het virus in het buitenland hebben opgelopen, de meeste in Italië. Bij negentig mensen wordt de bron van de besmetting nog onderzocht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.