Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 7 mrt 2020 / 07:44 uur

Eerste bussen Vindicat aangekomen in Groningen

De eerste bussen met Vindicat-leden zijn aangekomen bij sportcentrum Kardinge, de voorlichtingslocatie van de GGD in Groningen. De ongeveer negenhonderd Groningse studenten waren op op skivakantie in een corona-risicogebied in Sestriere in Italië.

De GGD gaat hen zaterdag vertellen waar ze op moeten letten en doen een eerste check of er studenten zijn die ziek zijn geworden tijdens de busreis.

Een dag eerder

De studenten vertrokken om de gemoederen te bedaren een dag eerder dan gepland. Met ongeveer veertien bussen vertrokken ze vrijdag in twee clusters. Niet iedereen komt met de bus terug, want een aantal groepsleden is zelf gekomen. Als er zieke studenten zijn met klachten die voldoen aan het coronavirus, neemt de GGD direct een test af. Als er geen zieken zijn, reizen de studenten na het bezoek aan de voorlichtingslocatie door naar huis.

De groep vertrok vorige week zaterdag „na overleg met experts", toen in de omgeving van het reisdoel al diverse coronabesmettingen waren. Dinsdag volgde het aangescherpte advies om het noorden van Italië alleen te bezoeken als dat echt nodig is. Tot nu toe zijn er geen aanwijzingen dat er studenten besmet zijn.

Niet voetballen

Dit weekend zullen de voetballers onder de reizende studenten het waarschijnlijk nog even rustig aan moeten doen. Het eerste team van Groninger Boys wil zondag niet spelen tegen de studenten van GSAVV Forward, verbonden aan de studentenclub Vindicat. Volgens het Dagblad van het Noorden zijn de Boys bang dat ze besmet kunnen raken met het coronavirus.

Volgens middenvelder Samad Faraouni begon de weerstand tegen de wedstrijd op de training. „Dinsdagavond begon een van mijn teamgenoten erover met een grapje, maar het werd steeds serieuzer. Wij hebben geen zin om besmet te raken. Die jongens zijn met een hele grote groep naar Noord-Italië geweest, wie weet hoeveel er wel niet met dat virus terug gaan komen. Ik heb thuis een vrouw en een kind, ik heb absoluut geen zin om ziek te worden.’’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eerste bussen Vindicat aangekomen in Groningen
Sluiten