Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 6 mrt 2020 / 21:41 uur

‘Nieuwe ommezwaai moet 3FM uit de put helpen’

NPO 3FM gooit binnenkort de eigen programmering om. Dat meldde RTL Boulevard vrijdag in de uitzending. Timur Perlin komt over van NPO Radio 2 en moet zijn oude zender uit het slop trekken.

Timur, die in januari al tijdelijk te horen was op de zender, keert definitief terug en gaat een lunchshow presenteren. Frank van der Lende en Eva Koreman gaan samen de middag doen. Mark van der Molen schuift op zijn beurt door naar de avond, aldus RTL Boulevard.

Een woordvoerder van de NPO wilde het nieuws vrijdagavond niet bevestigen. „We kijken continu naar de programmering van onze zenders”, aldus de zegsvrouw, die wel wilde toegeven dat er binnenkort nieuws komt over de programmering van 3FM. Op welke termijn dat is, wilde ze niet zeggen.

Het rommelt al een tijdje achter de schermen bij 3FM. Vorige maand meldde Het Parool al dat de middagshow Mark + Rámon zou verdwijnen. Mark van der Molen presenteert die show sinds vorige maand alleen, omdat Rámon Verkoeijen al maanden thuiszit vanwege privéomstandigheden. Hij werd onder meer vervangen door Timur en Wijnand Speelman. Ondertussen raakte Kaj van der Ree zijn avondshow kwijt vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag.

80 procent gedaald

De luistercijfers van 3FM blijven al lang achter op de concurrentie. De zender zag de cijfers de afgelopen vijf jaar met 80 procent dalen. Al verschillende keren werd het roer omgegooid maar tot dusver zonder succes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Nieuwe ommezwaai moet 3FM uit de put helpen’
Sluiten