Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 23 mrt 2020 / 16:10 uur

Drommels! Bassie en Adriaan megasterren op YouTube

90 miljoen views; het zijn cijfers waarvan de gemiddelde YouTuber waarschijnlijk alleen maar kan dromen. Een clown en een acrobaat doen het: Bassie en Adriaan zijn enorm populair op het videoplatform. 

Het kanaal werd in 2014 in het leven geroepen. Sinds de uitbraak van het coronavirus en het sluiten van de scholen is er weer een flinke piek in het aantal bezoeken waar te nemen; dagelijks trekt het kanaal meer dan 150.000 kijkers. Dat heeft hun woordvoerder maandag gemeld.

Op het kanaal zijn oude filmpjes uit diverse programma’s van de clown en acrobaat te zien. Scènes die al sinds de opening van het kanaal goed worden bekeken, zijn onder meer Bassie schiet een bok, Spoken bestaan niet en het iconische lied Un Dos Tres.

The Crocksons

De broers Van Toor braken door als het acrobatenduo The Crocksons, waarmee ze bijna 25 jaar over de hele wereld optraden. Eind jaren zeventig gingen zij verder als het duo Bassie & Adriaan en maakten twee decennia lang zeer geliefde kinderseries voor de TROS.

Aad van Toor woont het grootste deel van het jaar in Spanje en kan momenteel zijn broer Bas niet bezoeken vanwege de coronacrisis. Bas, oftewel clown Bassie, woont in Vlaardingen en worstelt sinds een paar jaar flink met zijn gezondheid. Hij leidt sindsdien een behoorlijk geïsoleerd leven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Drommels! Bassie en Adriaan megasterren op YouTube
Sluiten