Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 23 mrt 2020 / 16:08 uur

Troost-TV draait door en wel op primetime

Wanneer vrijdag de laatste aflevering van De Wereld Draait Door is geweest, stopt Troost-TV nog niet. NPO zet het initiatief van Paul Haenen voort op primetime. 

Matthijs van Nieuwkerk ‘adopteerde’ Troost-TV van Haenen, die filmpjes op zijn eigen YouTube-kanaal Betty Asfalt TV plaatst. De cabaretier wordt hierin bijgestaan door collega-cabaretiers, acteurs, zangers en schrijvers.

Zeg ‘ns Aaa

Van Nieuwkerk vond het zo’n sympathiek idee, dat hij besloot om zendtijd van DWDD – het tijdslot op de late avond waarin normale gesproken herhalingen te zien zijn – af te staan aan een eigen variant van Troost-TV, in de vorm van programma’s uit de oude doos, waaronder Love Letters en het Spel Zonder Grenzen.

Het bleek een succes en om die reden blijft Troost-TV voorlopig, maakte NPO-baas Shula Rijxman bekend. Binnen een aantal dagen worden de uitzendingen verplaatst naar 21.30 uur. De NPO wil de komende weken op alle fronten meer troost bieden in duistere tijden. Zo worden ook oude series als Zeg ‘ns Aaa binnenkort herhaald.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Troost-TV draait door en wel op primetime
Sluiten