Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 18 mrt 2020 / 09:09 uur

China test vaccin tegen coronavirus op mensen

In China is een „doeltreffend" vaccin ontwikkeld tegen het coronavirus. Het is getest en goedgekeurd en wordt nu ook op mensen toegepast.

Het ministerie van Defensie in Peking heeft bekendgemaakt dat het vaccin is ontwikkeld onder leiding van epidemioloog Chen Wei.

Massaproductie

Het defensieministerie omschrijft het als „veilig en doeltreffend" en er worden al voorbereidingen getroffen voor de massaproductie ervan. Dat meldt het Spaanse persbureau Europa Press.

In februari stelden de Chinese autoriteiten dat ze verwachten in april te kunnen beginnen met het uitproberen van een vaccin bij mensen. In verscheidene landen wordt vooruitgang gemeld bij de ontwikkeling van een vaccin, maar het kan maanden duren voor die uiteindelijk voor veel patiënten beschikbaar zijn.

Druk bezig

Tal van wetenschappers, onderwijsinstellingen en bedrijven hopen als eerste met een bruikbaar medicijn te komen. In China alleen al wordt druk aan zeker negen mogelijke vaccins gewerkt. Een betrokken Chinese wetenschapper, Wang Junzhi, zei tegen The South China Morning Post dat zij „niet langzamer dan andere landen zullen zijn” bij het maken van een vaccin.

Toch is het niet de eerste keer dat een coronavaccin op mensen is getest. In de Verenigde Staten hebben vier gezonde vrijwilligers maandag een eerste dosis van het experimenteel vaccin gekregen. Dit vaccin is door Amerikaanse wetenschappers ontwikkeld na de uitbraak van COVID-19 in China.

Reageer op artikel:
China test vaccin tegen coronavirus op mensen
Sluiten