Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 6 mrt 2020 / 20:49 uur

Amerikaan krijgt maand cel voor likken bak ijs

Een man uit de Verenigde Staten moet een maand de cel in. De reden hiervoor is niet dat hij geweld heeft gepleegd of drugs verhandelt, maar het likken van een bak ijs.

D’Adrien L’Quinn Anderson ging eind vorig jaar viral in de VS, nadat hij zich liet filmen, terwijl hij aan een grote bak vanille-ijs van het merk Blue Bell likte. Op zich is dat niet heel boeiend, alleen deed hij het middenin een supermarkt zonder het ijs te kopen. Die bak ging namelijk netjes terug de vitrine in.

Niet voor het eerst

Toen het filmpje viral ging, besloot de ijsmaatschappij in actie te komen. Het was niet de eerste keer dat hun product zo in beeld kwam op een viral video. Afgelopen jaar lieten ze van een bepaalde smaak al eens alle bakken uit de winkels verwijderen, omdat klanten dat niet meer durfden te kopen vanwege een likker.

Anderson moet daarom naast de gevangenisstraf en een normale boete nog een extra geldsom overmaken naar Blue Bell. Het bedrag dat hij moet betalen komt in totaal neer op meer dan tweeduizend euro.

Copycat

Dat Anderson niet de eerste is die deze stunt haalt, heeft de rechter niet milder gestemd. „Hij is niets meer dan een copycat. De enige manier om die te stoppen is door er streng tegen op te treden”, zo citeert CNN.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amerikaan krijgt maand cel voor likken bak ijs
Sluiten