Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 20 feb 2020 / 21:53 uur

Trump: ‘Roger Stone maakt goede kans op vrijspraak’

De Amerikaanse president Donald Trump denkt dat Roger Stone – een vriend, adviseur en ex-campagnemedewerker van hem – „een goede kans maakt” om alsnog vrijgesproken te worden.

Dat zei Trump in reactie op de veroordeling van Stone. Hij werd veroordeeld tot 3 jaar en 4 maanden gevangenisstraf vanwege belemmering van de rechtsgang en het ongepast beïnvloeden van getuigen.

‘Besmet’

De president zei te geloven dat de jury ‘besmet’ is, maar hij gaat niet meteen gratie verlenen. „Ik ga kijken hoe dit proces verder verloopt. Op een gegeven moment neem ik een besluit. We wachten af.”

Stone werd in november schuldig bevonden wegens zijn rol in het zogenoemde Mueller-onderzoek naar de Russische connecties van het campagneteam van Trump.

‘Bedreiging voor de democratie’

De onder president Obama aangestelde federale rechter Amy Berman Jackson deed de uitspraak. Ze noemde Stone „een bedreiging voor onze democratie”. In de aanloop naar zijn zaak had Stone zich volgens de rechter bovendien „bedreigend en intimiderend” gedragen richting de rechtbank door bepaalde foto’s via social media te verspreiden.

Reageer op artikel:
Trump: ‘Roger Stone maakt goede kans op vrijspraak’
Sluiten