Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 20 feb 2020 / 21:15 uur

Vierdaagse wil einde aan ‘vette hap’

Geen vette hap meer tijdens De Vierdaagse. De organisatoren willen af van de ongezonde snacks en willen dat er tijdens de feestweek gezondere voeding wordt aangeboden.

Als het aan de organisatoren ligt wordt het aanbod tijdens de Vierdaagse zelfs helemaal biologisch, vegetarisch en het liefst ook lokaal.

Dit jaar al gezondere opties

Volgens de organisaties van het wandelevenement en de feesten hebben wandelaars en feestvierders steeds meer behoefte aan duurzame voeding. „Vele jaren was er op het start- en finishterrein van de Vierdaagse alleen keuze tussen een ‘vette hap’ of een smoothie maar dit jaar zullen er gezondere opties zijn”, zegt marsleider Henny Sackers donderdag.

‘Kaders stellen’

De vele standhouders die tijdens de Vierdaagsefeesten voedsel aanbieden kunnen komende zomer nog vrijwillig zorgen voor een gezonder aanbod. „Op termijn gaan we kaders stellen”, waarschuwt feestvoorzitter Walter Hamers.

Doorkomstgemeenten die in deze tijd van het jaar vergunningen afgeven voor standhouders tijdens de Vierdaagse zijn opgeroepen om te letten op de beschikbaarheid van gezonde voeding.

De 104e Vierdaagse is van 21 tot en met 24 juli. De feesten en het wandelevenement trekken jaarlijks ruim 1,6 miljoen bezoekers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vierdaagse wil einde aan ‘vette hap’
Sluiten