Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 26 feb 2020 / 15:09 uur

Ruim honderd hotelgasten mogen vertrekken uit hotel Tenerife

Meer dan honderd gasten in het Hotel H10 Costa Adeje Palace op Tenerife mogen het hotel verlaten. Het is niet duidelijk of daar Nederlanders bij zijn.

Het pand is in quarantaine geplaatst vanwege het nieuwe coronavirus. Vier Italianen blijken dit virus te hebben. De 106 gasten mogen volgens de plaatselijke autoriteiten in de komende dagen naar huis. Ze blijven wel onder toezicht.

Het gaat waarschijnlijk om mensen die op het eiland wonen en dan veertien dagen thuis in quarantaine moeten. De naar schatting 270 personeelsleden van het hotel mogen onder voorwaarden het hotel in- en uitgaan. Er zijn 23 Nederlanders onder de circa zevenhonderd mensen in quarantaine in dit hotel.

Aantal besmettingsgevallen gestegen

In Italië is woensdag een twaalfde dode gemeld als gevolg van het coronavirus. Het aantal besmettingsgevallen is gestegen tot in totaal 374.

Dit meldde de afdeling civiele bescherming van het land. Alle mensen die tot nu toe in Italië zijn overleden, waren ofwel bejaarden of hadden reeds bestaande medische aandoeningen. Dinsdag stond het aantal doden in Italië nog op 10 en het aantal besmettingsgevallen op 322.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ruim honderd hotelgasten mogen vertrekken uit hotel Tenerife
Sluiten