Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 26 feb 2020 / 13:49 uur

Tennisster Sjarapova hangt racket aan de wilgen

Maria Sjarapova (32) stopt met tennissen. Ze heeft dat in een interview met het Amerikaanse tijdschrift Vanity Fair laten weten. De Russische speelster won vijf keer een grandslam, waaronder twee keer Roland Garros.

„Het is mooi geweest. Ik zeg iedereen gedag", zegt ze in haar afscheidsstatement. „Ik heb m’n leven aan tennis gegeven en tennis heeft mij een leven gegeven. Ik zal het elke dag gaan missen."

Wimbledon 2004

Sjarapova maakte vooral op jonge leeftijd enorme indruk. Ze was amper zeventien jaar oud, toen ze op Wimbledon 2004 in de finale met Serena Williams af te rekenen. 6-1, 6-4 werd het tegen de toenmalige nummer een van de wereld. Ze was daarmee de een na jongste winnares van de Grand Slam ooit.

Reageer op artikel:
Tennisster Sjarapova hangt racket aan de wilgen
Sluiten