Metro
Metro Nieuws 2 feb 2020 / 20:55 uur

Politiehonden omgekomen bij auto-ongeluk België

Bij een zwaar ongeval met een Belgische politie zijn zondagnacht vijf mensen gewond geraakt. Twee politiehonden kwamen om het leven. 

Het ongeluk gebeurde rond 2 uur ’s nachts in Knokke toen de auto op weg was naar een interventie bij een hotel, schrijft Gazet van Antwerpen. Een personenauto reed van een parkeerplek toen de politieauto langskwam. De auto’s vlogen tegen een boom.

Naar ziekenhuis

Onder de vijf gewonden waren twee politiemensen. De gewonden zijn naar een ziekenhuis gebracht. Voor de honden kwam hulp te laat. De korpschef spreekt over een zwaar verlies en grote verslagenheid binnen het korps. „De honden waren van hetzelfde baasje, die nu uiteraard compleet van de kaart is.”

„Ons korps telt in totaal drie hondenbegeleiders en het was de bedoeling dat die elk twee honden zouden hebben, een patrouillehond en een drugshond. Maar gezien deze dramatische gebeurtenissen zal dit wellicht herbekeken moeten worden. Een politiehond kan je niet een-twee-drie vervangen”, aldus de chef.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politiehonden omgekomen bij auto-ongeluk België
Sluiten