Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 29 feb 2020 / 12:05 uur

Partner en kind Amsterdamse coronapatiënte ook besmet

De man en de jongste van de drie kinderen van de vrouw uit Amsterdam die is besmet met het nieuwe coronavirus, zijn ook besmet.

Dat is gebleken uit monsters die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft onderzocht, zo meldt een woordvoerder van het RIVM. Andere contacten van de vrouw die zijn getest, hebben het virus niet. Van de besmette vader en het jongste kind worden nu ook alle contacten in kaart gebracht en onderzocht.

Thuisisolatie

Vrijdag werd bekend dat de besmette Amsterdamse in Diemen in thuisisolatie zit. Zij was in Lombardije (Noord-Italië) geweest en kreeg daarna klachten. Ook haar man is in Lombardije geweest. Ze bivakkeren in Diemen omdat hun huis in Amsterdam wordt verbouwd. De vrouw was afgelopen week nog ‘luizenmoeder’ op de basisschool. Deze heeft ouders van leerlingen gevraagd goed op te letten op symptomen.

Er zijn nu zover bekend in totaal vier personen in Nederland die besmet zijn met het virus. Bij een man uit Loon op Zand werd het eerder deze week als eerste ontdekt. Ook hij heeft de besmetting in Lombardije opgelopen. Hij verblijft nog in een ziekenhuis in Tilburg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Partner en kind Amsterdamse coronapatiënte ook besmet
Sluiten