Metro
Metro Nieuws 29 feb 2020 / 11:35 uur

Buschauffeur gestoken door jongen in Hulst

Een Belgische buschauffeur is vrijdagavond gestoken door een ruziezoekende jongen, bij een bushalte in het Zeeuwse Hulst. De politie heeft de verdachte op het oog. 

De buschauffeur was vanuit Nederland onderweg naar België. Hij liep een snijwond op.

Ruzie met passagiers

Het incident ontstond toen de chauffeur drie jongens die in Hulst (vlakbij de Belgische grens) waren opgestapt, aansprak op hun gedrag. Ze sloegen tegen de ramen en zochten ruzie met andere inzittenden. Na de berisping van de buschauffeur stapten twee van de drie ruziezoekers uit de bus.

Een derde jongen bleef in de bus en bedreigde de chauffeur met een mes, om vervolgens ook uit te stappen. Daar hield de overlast niet mee op: de jongen sloeg meerdere keren tegen de bus. Toen de chauffeur de jongen filmde, liep deze de bus in en stak de chauffeur in zijn borst met het mes.

Een collega van de chauffeur belde de hulpdiensten en hielp hem verder. Door de video en het signalement kon de jongen snel worden achterhaald, schrijft NU. De politie verwacht hem snel aan te houden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Buschauffeur gestoken door jongen in Hulst
Sluiten