Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 6 feb 2020 / 14:45 uur

NK Tegenwindfietsen gaat ondanks harde wind gewoon door

De deelnemers van het Nederlands Kampioenschap Tegenwindfietsen krijgen het zondag zwaar. Weeronline verwacht windstoten van rond de 90 kilometer per uur.

Ondanks de verwachte windkracht 9 gaat de wedstrijd op de Oosterscheldekering vooralsnog gewoon door. Dat zegt organisator Robrecht Stoekenbroek.

Niet gevaarlijk

Een paar jaar geleden waaide het ook hard, met uitschieters naar windkracht 11, en toen ging het kampioenschap ook door. „De fietsers gingen tergend langzaam en van links naar rechts over het parcours, maar het was niet gevaarlijk”, zegt Stoekenbroek. „In het ergste geval waai je om bij zo’n harde wind.”

Er doen driehonderd mensen mee aan het kampioenschap. Ze rijden op een gewone fiets met terugtraprem over de 9 kilometer lange wegverbinding tussen Schouwen-Duiveland en Noord-Beveland. De organisatie bekijkt op de dag zelf hoe gevaarlijk het is. Bij windkracht 10 gaat de Oosterscheldekering dicht. In dat geval gaat de wedstrijd niet door.

Zondagavond gaat het nog harder waaien. Dan wordt aan zee windkracht 9 à 10 verwacht met windstoten tot 130 kilometer per uur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
NK Tegenwindfietsen gaat ondanks harde wind gewoon door
Sluiten