Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 8 feb 2020 / 17:14 uur

KLM stuurt mondkapjes naar China vanwege coronavirus

KLM stuurt mondkapjes en andere hulpgoederen naar China wegens het heersende coronavirus.

Het materiaal is in het bijzonder bestemd voor de Chinese partners van KLM, de luchtvaartmaatschappijen China Eastern Airlines, China Southern Airlines en Xiamen Air.

Drie containers

Zaterdagochtend overhandigde KLM-baas Pieter Elbers samen met directeur KLM Health Services, Brinio Veldhuijzen van Zanten, een zending van drie containers aan een vertegenwoordiging van China Eastern. „We hebben in de laatste twintig jaar nauwe relaties opgebouwd in China. In deze moeilijke tijd willen wij hen graag bijstaan, daar waar mogelijk", aldus Elbers.

Geschrapte vluchten

KLM besloot eerder tot zeker 15 maart niet meer naar China te vliegen. Vanaf 16 maart zal de luchtvaartmaatschappij weer gaan vliegen op Peking en Shanghai. Vluchten naar Hangzhou, Xiamen en Chengdu worden op zijn vroegst hervat op 28 maart. KLM volgt de situatie op de voet en geeft aan dat de gezondheid en veiligheid van het personeel en klanten voorop staan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
KLM stuurt mondkapjes naar China vanwege coronavirus
Sluiten