Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 8 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

Dodental bij bloedbad Thais winkelcentrum loopt op

Het dodental van het bloedbad dat een soldaat van het Thaise leger heeft aangericht in een winkelcentrum in de stad Korat is opgelopen tot twintig.

Een onbekend aantal mensen is gewond geraakt, meldt het Thaise ministerie van Defensie.

Jacht op de schutter

De soldaat opende het vuur op het winkelend publiek, nadat hij eerder zaterdag op zijn legerbasis al drie mensen had gedood.

Berichten dat de schutter na zijn daad een onbekend aantal mensen zou hebben gegijzeld, worden niet bevestigd. De politie heeft het winkelcentrum afgesloten en maakt al enige uren jacht op de schutter. Over zijn motief is nog niets bekend.

De soldaat schoot eerder zaterdag op zijn legerbasis een commandant en twee anderen dood, stal een legervoertuig, een onbekende hoeveelheid wapens en reed daarmee naar het winkelcentrum.

Livestream

Hij publiceerde enkele foto’s van zijn daad op Facebook en hij livestreamde zijn daad op het netwerk. In de livestream zei hij: „Ik ben moe. Ik kan mijn vinger niet meer bewegen." Op de beelden is te zien dat de schutter gekleed gaat in volledig legeruniform en meerdere vuurwapens bij zich heeft. Zijn Facebookpagina is inmiddels offline gehaald.

Op social media zijn inmiddels verschillende filmpjes verschenen waarop geweerschoten te horen zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.