Metro
Metro Nieuws 12 feb 2020 / 11:00 uur

Dieren al ‘in de ban’ van Valentijnsdag

Of dieren van het bestaan van Valentijnsdag af weten, is maar zeer de vraag. Maar als je deze schattige foto’s ziet gaan ze een mooie vrijdag tegemoet.

Metro zet zes snoezelige dierenpaartjes op een rij.

1 Pinguins

Zie foto boven: Pinguinsstelletjes flirten wat af. De mannetjes paaien de vrouwtjes door ze mooie stenen te geven. Bij iedere ontmoeting buigen ze voor elkaar en geeft ‘de man’, met de kop omhoog, een luide schreeuw. Krijgen ze daadwerkelijk verkering, dan wordt er eens een lekker potje gehuild.

Dieren al ‘in de ban’ van Valentijnsdag
Foto: WWF Zweden / Rob Hainer

2 Rothschildgiraffen

Rothschildgiraffen behoren tot de meest bedreigde soorten onder de giraffenpopulaties. Daarom verzorgt dit stel elkaar zacht en vol tederheid.

Dieren al ‘in de ban’ van Valentijnsdag
Foto: WWF / Martin Harvey

3 Olifanten

Olifantenvrouwtjes leiden over het algemeen de groep, terwijl mannetjes de nachten van de savanne eenzaam doorbrengen. Maar als de tijd rijp is, vinden zij elkaar. Als is het maar voor even. Om de olifant te behouden ondersteunt het World Wide Fund for Nature (WWF) op dit moment overigens anti-stropersactiviteiten en wordt lokale boeren geleerd waarom olifanten zo belangrijk zijn.

Dieren al ‘in de ban’ van Valentijnsdag
Foto: Wild Wonders of Europe / WWF

4 Jan-van-genten

Als een Jan-van-gent-vrouwtje (Jannie?) klaar is om een partner te vinden, vliegt zij meerdere keren over de kolonie en strekt ze de nek uit. Duidelijk: het is een paringsignaal. Mannetjes (Jan) hebben ook hun ding. Als zij een nest bewaken schudden ze met hun kop om te laten zien hoe goed zij hun werk doen.

Dieren al ‘in de ban’ van Valentijnsdag
Foto: Wild Wonders of Europe / Ole Jörgen Liodden

5 Walrussen

Deze lobbesen van de zee zijn zwaar! Dit zoogdier kan een gewicht van 2000 kilo bereiken. Voor het spel van de liefde duiken verliefde walrussen het liefst het water in. Dat is comfortabeler, omdat deze dieren in de zee – ondanks hun gewicht – best sierlijk en snel zijn.

Dieren al ‘in de ban’ van Valentijnsdag
Foto: WWF Rusland / Gennadiy Shalikov

6 Siberische tijgers

Gepassioneerde types, zo mogen we Siberische tijgers wel noemen. Vrouwtjes provoceren graag hun partner en lijken dan agressief te zijn. Ze brullen, miauwen en doen alles om de aandacht te trekken. Volgens WWF Rusland neemt het aantal Siberische tijgers toe. Er zijn echter meer beschermde gebieden nodig om ze ook in de toekomst veilig te kunnen laten leven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dieren al ‘in de ban’ van Valentijnsdag
Sluiten