Metro
Metro Nieuws 12 feb 2020 / 09:06 uur

Matthijs van Nieuwkerk stopt met DWDD

Matthijs van Nieuwkerk stopt met De Wereld Draait Door (DWDD). Dat laat BNNVARA woensdag weten. 

Van Nieuwkerk maakt dit tv-seizoen nog wel af. Op 27 maart is de laatste uitzending van het programma. vanaf 2021 gaat de presentator een lange reeks zaterdagavondprogramma’s maken.

Dat Van Nieuwkerk stopt met DWDD betekent niet dat hij vertrekt bij de publieke omroep. De presentator heeft voor drie jaar bijgetekend, heeft BNNVARA woensdag bekendgemaakt. Hij gaat vanaf begin volgend jaar een lange reeks zaterdagavondprogramma’s maken. BNNVARA is bezig met de ontwikkeling van een nieuw programma op de vroege avond van NPO 1.

Niet onverwacht

Het vertrek van Van Nieuwkerk komt niet onverwacht. Hij hintte er de afgelopen tijd al meerdere keren op. Zo zei de presentator vorig jaar zomer al in een interview met het tijdschrift Linda: „Ik heb het idee dat zoals er destijds een aantal redenen waren om bij DWDD te blijven, er nu een aantal redenen zijn om er in het voorjaar mee te stoppen.”

Vijftien jaar

Van Nieuwkerk zit nu vijftien jaar bij het programma. „DWDD was een weergaloos avontuur, waarin ik veel dromen heb zien uitkomen. We hebben in die dagelijkse driekwartier televisie veel bedacht, veel gedurfd, veel voor mekaar gebokst. Nu wil ik het roer nog een keer omgooien. ik hijs de zeilen", zegt Van Nieuwkerk.

Van Nieuwkerk begon DWDD afwisselend met Francisco van Jole, maar die stopte na enkele maanden. Claudia de Breij nam kort daarna de maandagavonden voor haar rekening, maar hield dat in 2008 na twee jaar voor gezien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Matthijs van Nieuwkerk stopt met DWDD
Sluiten