Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 23 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

Derde dode door coronavirus in Italië

In Italië is een derde persoon overleden aan het nieuwe coronavirus. Dat maakten de autoriteiten zondag bekend. Het gaat om een oudere vrouw uit Crema, in de buurt van Milaan.

In totaal zijn in het noorden van Italië ruim 130 mensen besmet geraakt met het virus, dat eind vorig jaar voor het eerst uitbrak in de Chinese provincie Hubei. Italië is van alle Europese landen het hardst getroffen.

Sterfgevallen Europa

Zaterdag overleed er ook al een patiënt aan het virus, een vrouw in de noordelijke regio Lombardije. Een dag eerder overleed een man in Italië van eind zeventig. Hij was voor zover bekend de eerste Europeaan die overleed nadat hij het virus had opgelopen. Eerder stierf ook al een Chinese toerist in Frankrijk.

Op slot

Door het virus zitten meerdere dorpen in het noorden van Italië op slot. De regering kondigde zondag speciale maatregelen aan, die verspreiding van het virus moeten voorkomen. Volgens de Italiaanse premier Giuseppe Conte blijven die enkele weken van kracht.

„In zones die als hotspots worden gezien, moet speciale toestemming worden verleend voordat mensen mogen komen of gaan", stelde hij op een persconferentie. Elf gemeenten gaan daarvan wat merken, vooral in Lombardije en het aangrenzende Veneto. Ook scholen en bedrijven moeten daar dicht.

Quarantaine

Het hoofd van de civiele beschermingsdienst, Angelo Borrelli, zei zondag dat er duizenden plekken zijn geregeld voor mensen die in quarantaine moeten of ziek zijn. Zij kunnen worden opgevangen in legerkazernes of hotels.

Omliggende landen als Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland maken zich zorgen om het virus in Italië en houden de situatie in de gaten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.