Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 23 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

Chinese vrouw meldt bedreiging na opmerking over corona-lied

Een vrouw (24) van Chinese afkomst heeft zaterdag aan de politie gemeld dat ze in een studentenflat in Tilburg is bedreigd met een mes nadat ze een opmerking had gemaakt over het omstreden corona-lied.

Dat bevestigt de politie na een bericht van RTL Nieuws. De politie ging zaterdagavond na een melding naar de studentenflat, waar de geëmotioneerde vrouw werd aangetroffen.

Zij vertelde dat in de lift een groepje van vier tot vijf personen het discriminerende carnavalslied ‘Voorkomen is beter dan Chinezen’ had gezongen. Toen ze daar een opmerking over maakte, werd naar eigen zeggen een mes getoond, aldus een woordvoerder van de politie.

Geen getuigen

Voor zover bekend waren er geen getuigen. Agenten hebben nog gekeken of er camera’s in de hal van de lift hingen, maar die werden niet aangetroffen. De agenten wezen de vrouw erop dat ze aangifte moest doen, maar dat heeft ze nog niet gedaan, aldus de woordvoerder van de politie.

Volgens RTL werd het meisje ook mishandeld, maar dat kon de politie niet bevestigen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.