Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 23 feb 2020 / 16:24 uur

Forum klaagt Buitenhof aan na uitlatingen over Baudet

Forum voor Democratie stapt naar de rechter omdat het tv-programma Buitenhof uitlatingen over Forum-leider Thierry Baudet niet rectificeert.

De partij ziet zich genoodzaakt juridische stappen te ondernemen en spant een kort geding aan, laat een woordvoerder weten.

De redactie van het programma weigert tot nu toe ieder commentaar, ondanks herhaaldelijke verzoeken om rectificatie, aldus de zegsman. „Wij kunnen en willen deze aperte onwaarheden niet onweersproken laten en gaan ervan uit dat Buitenhof deze fouten recht zal zetten.”

Opzien in de Kamer

Volgens Baudet zijn in het programma ‘schandelijke leugens’ verspreid over wat hij tijdens een debat in de Tweede Kamer heeft gezegd. De dingen die de presentatrice ‘mij in de mond legt’, heb ik ‘absoluut niet gezegd’, twitterde Baudet over de uitzending zondag.

Volgens Buitenhof-presentatrice Natalie Righton, die haar debuut bij het programma maakte, baarde Baudet vorige week in de Kamer nogal opzien. Hij zou hebben gezegd ‘dat hij denkt dat de Europese Unie een vooropgezet plan heeft om het blanke Europese ras te vervangen voor Afrikaanse immigranten’.

De VPRO, die Buitenhof samen met twee andere omroepen maakt, wilde niet reageren op de melding van Baudet dat hij een kort geding aanspant, omdat het verzoek tot rectificatie niet is ingewilligd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Forum klaagt Buitenhof aan na uitlatingen over Baudet
Sluiten