Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 5 jan 2020 / 13:45 uur

Weer voeren actievoerders dieren Oostvaardersplassen

Actievoerders hebben in de nacht van zaterdag op zondag op verschillende plekken bij de Oostvaardersplassen hooi gedumpt. Staatsbosbeheer is op z’n zachtst gezegd niet te spreken over de actie. 

Twee jaar geleden was er al flink wat te doen om de dieren bij de Oostvaardersplassen: ze zouden namelijk veel te weinig voer krijgen. Dierenactivisten kwamen massaal in actie, maar kwamen ook gelijk van een koude kermis thuis. Alle ‘bijvoeders’ werden namelijk beboet.

De geschiedenis lijkt zich nu te herhalen, want de eerste bijvoeders van het jaar zijn alweer gespot. Op social media stellen de actievoerders 150 balen hooi te hebben verspreid op de Grote Praambult, het Kotterbos en het Oostvaardersveld. Volgens een woordvoerder van Staatsbosbeheer komt dat naar schatting overeen met een flinke vrachtwagen vol hooi.

Niet nuttig

Volgens Staatsbosbeheer is het de eerste keer deze winter dat zo’n actie is uitgevoerd. Nuttig was ‘ie niet, aldus de woordvoerder. „We houden de dieren goed in de gaten. Als ze het zwaar krijgen, gaan we bijvoeren, maar ze zien er nu goed uit en er is ruim genoeg gras om te eten. Er is geen enkele reden om bij te voeren op dit moment."

Blij waren ze ook niet met de actie, die volgens Staatsbosbeheer levensgevaarlijk was. Actievoerders moesten namelijk een spoorlijn oversteken. Staatsbosbeheer gaat aangifte doen, omdat een hek is doorgeknipt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Weer voeren actievoerders dieren Oostvaardersplassen
Sluiten