Metro
Metro Nieuws 27 jan 2020 / 07:45 uur

We willen het wel doen, maar we doen het vaak verkeerd

Op 5 procent na, vindt eigenlijk iedereen dat het er gewoon bij hoort. Maar in de uitvoering gaat het nogal eens mis. Daarom is er nu een handige tool ontwikkeld waarmee je heel simpel je afval kunt scheiden.

De afvalscheidingswijzer van Milieu Centraal is online en als app te vinden. Je vult in wat je weg wilt gooien en krijgt direct antwoord in welke bak het hoort.

Afval scheiden is gewoon heel hard nodig. Daar zijn veruit de meeste mensen het inmiddels wel over eens, ondanks dat er nog altijd indianenverhalen worden verspreid dat het niet zou werken.

De waarheid is: afval is waardevol en door het goed te scheiden, kunnen er mooie dingen van worden gemaakt.

Blikjes worden bijvoorbeeld gebruikt om nieuwe fietsen te maken, plastic voor broodtrommels, een drinkpak verandert in een pen of wc-papier. Een appelschil komt terug als compost en zelfs kapotte kleding krijgt een nieuwe bestemming. Onder meer als vulling voor autostoelen of knuffels. Of er wordt een nieuwe broek van gemaakt. Horloges, kinderwagens, speeltoestellen, fietsen en skateboarden; dit kan allemaal met gerecycled afval gemaakt worden!

We willen het wel doen, maar  we doen het vaak verkeerd.
We willen het wel doen, maar we doen het vaak verkeerd.

Het nut van afval scheiden heeft zich inmiddels dus allang bewezen, nu het gemak ervan nog. De afvalscheidingswijzer is daarvoor een ideaal hulpmiddel.

Ok, ook hiermee moet je alsnog heel even wat moeite doen voor je je afval kwijt bent. Maar dat is inmiddels ook echt nog de enige overgebleven smoes om je afval niet te scheiden.

Wie meer wil weten over afval scheiden of de handige tool, kan hier terecht.

In samenwerking met Milieu Centraal

Reageer op artikel:
We willen het wel doen, maar we doen het vaak verkeerd
Sluiten