Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 6 jan 2020
Leestijd: 1 minuut

Senator VS wil regels afzettingsproces president wijzigen

De Republikeinse senator Lindsey Graham wil de regels van de Amerikaanse Senaat wijzigen, zodat het afzettingsproces tegen de president binnenkort van start kan gaan. Dat heeft hij gezegd in gesprek met Fox News.

Het Huis van Afgevaardigden stemde vorige maand voor het starten van een afzettingsproces tegen Donald Trump op basis van twee aanklachten. De voorzitter van het Huis Nancy Pelosi heeft die aanklachten nog niet doorgestuurd naar de Senaat. Ze zegt dat pas te doen als de voorwaarden van het proces bekend zijn.

„We moeten Pelosi niet de regels van de Senaat voor haar eigen gewin laten gebruiken", aldus Graham. „Als de aanklachten aan het einde van de week nog niet binnen zijn, moeten we zelf actie ondernemen."

Aanklachten nodig

Vrijdag zei de Republikeinse voorzitter van de Senaat Mitch McConnell nog dat de aanklachten nodig zijn om het proces te kunnen starten. Om de regels te veranderen heeft Graham een tweederdemeerderheid nodig.

Trump is aangeklaagd vanwege machtsmisbruik voor eigen politiek gewin en het tegenwerken van het onderzoek daarnaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.