Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 2 jan 2020 / 10:40 uur

Moeder en dochter flatbrand buiten levensgevaar

De 36-jarige moeder en haar 8-jarige dochter die betrokken waren bij de fatale flatbrand in Arnhem zijn buiten levensgevaar.

Ze liggen in zeer ernstige toestand in het ziekenhuis, meldt de Arnhemse politie op Facebook. De vader (39) van het gezin en zijn 4-jarige zoontje hebben het drama niet overleefd.

Volgens de politie vond de brandweer het gezin in de lift, nadat een brand in de entree en op de eerste verdieping van het gebouw was geblust. De vier waren toen al buiten bewustzijn, vermoedelijk door het inademen van rook. De vader en zijn zoon overleden ter plaatse ondanks reanimatie. De politie spreekt van een ‘verschrikkelijk incident’.

Het gezin was op bezoek geweest bij grootouders die in de flat aan het Gelderseplein wonen. De lift waarin ze stonden kwam vast te zitten door de brand. Volgens bewoners van de flat stond in de hal van het gebouw al enkele dagen een oud bankstel. Dat heeft waarschijnlijk vlam gevat door vuurwerk en gezorgd voor enorme rookontwikkeling.

Verkennend onderzoek

De Onderzoeksraad voor Veiligheid is een verkennend onderzoek begonnen naar de fatale flatbrand in Arnhem. De raad heeft informatie opgevraagd bij de betrokken diensten en partijen en donderdag gaan twee onderzoekers bij de flat aan het Gelderseplein kijken.

Binnen enkele weken besluit de Onderzoeksraad of er een formeel onderzoek volgt. „We kijken of hieruit lering valt te trekken”, zegt een woordvoerster.

Het nieuwe jaar is helaas verschrikkelijk begonnen. Afgelopen nacht werden meerdere eenheden van de politie en de…

Gepostet von Politie Arnhem-Zuid am Mittwoch, 1. Januar 2020

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Moeder en dochter flatbrand buiten levensgevaar
Sluiten